Povestea clientelor cu Yoga & Chill: Iulia

Am început să fac yoga acum câțiva ani, la o sală care avea mai multe opțiuni. După ce am fost de câteva ori, ceva mă trăgea înapoi. Nu eram suficient de motivata incât să fac din această practică un obicei. La momentul respectiv, am crezut că este despre mine și despre faptul că nu sunt eu o fană a sportului. Încercasem mai multe până la acel moment, fitness, pilates, puțin înot, alergat. Nu făcusem click cu nici un tip de sport cât să reușesc să mențin mai mult de o lună.
Relația mea cu mișcarea s-a transformat complet când am început să practic yoga cu Roxana.
Am început să fac yoga in timpul pandemiei, acum un an și jumătate. Deși ne întâlneam mai mult online, a fost o experiență complet diferită de ceea ce avusesem înainte. Mă simțeam așa de bine și acceptată, era remediul meu importiva stresului si abia asteptam fiecare sesiune. Nu mai simțeam că trebuie să bifez, era și este ceva ce simt cum mă ajută instant, cât timp sunt la yoga simt cum tot tumultul se liniștește, iar după practică plec pe un norișor.
Cred că ce a fost important pentru mine este că este o mișcare care implică mintea și sufletul. Nu este doar despre a-mi asigura mișcarea fizică. Este despre un repaus în care pot să îmi adun gândurile și să îmi liniștesc mintea.
Mai cred că este foarte important contextul și persoana cu care practici. Ca în orice relație, este important să faci click cu acea persoană. Iar Roxana este exact genul de ghid pe care îl căutam, este caldă, blândă, nu pune presiune și face din sesiune să se simtă ca un spațiu de liniște, relaxare și bună dispoziție.

Continui să practic și în tot acest timp am obervat si simțit transformările. Condiția mea fizică s-a îmbunătățit, sunt mult mai flexibilă și rezistentă, pot face posturi pe care nu credeam că o să le pot face vreodată. La nivel psihic, simt că sunt mult mai liniștită și calmă atunci când fac yoga cel puțin de două ori pe săptămână.
Încă un aspect care pentru mine este important, este că sunt mai conștientă de corpul meu și de postură. Atunci când amorțesc sau nu mă simt confortabil, îmi amintesc vocea caldă a Roxanei care mă invită să am grija de corpul meu.

Recomand oricui care simte că nu a găsit încă mișcarea care i se potrivește, să facă o încercare și să observe cum se simte! Pentru mine a fost și este o experiență completă de cunoaștere, conectare și atenție pe care simt ca mi-o ofer.

Sunt recunoscătoare Roxanei că mi-a oferit ocazia să descopăr că se poate și altfel. Mișcarea fizică a devenit din ceva de bifat pentru că așa este sănătos, o nevoie reală și o pasiune.

Leave a Reply